Home / Blogs / Blogs / Petar Pan, dječak koji nikad nije odrastao
Petar Pan, dječak koji nikad nije odrastao
Savršen muškarac. Spasit će te, učiniti da poletiš, odvesti u zemlju Nedođiju, i na tvoj zahtjev nestati.  Junak ove priče ostaje „lepršav” i želi da “leti” nesputan.

Crn, visok, zgodan, da – sa rupicom na bradi, još jedan urbani mit polako pada u zaborav. Iako već cijelu vječnost slove kao lomitelji ženskih srdaca, izgleda da su takvi likovi izgubili svoju magiju. 

Zadnja istraživanja pokazala su da su ženama takvi  muškarci potpuno passe, a novi ideal žena je geek s neuglednom bradom i velikim znanjem o svemu što ima ekran i radi na struju, neukrotivi šarmer zaljubljen u ljubav. Iako, ruku na srce, nije trebalo ni čitati jedno takvo istraživanje, jer nas je sve više kontaminiranih upravo Petar Pan tipovima, vjerovatno i nesvjesne toga.

On je zaigrani dječak, dostupno nedostupan, osvajač, predator koji pažljivo bira tip žene koja će postati njegovim plijenom. Neće birati načine kako je osvojiti, po cijenu da je otme ako je nečija. Biti će pažljiv, zavodljiv, direktan, beskrajno šarmantan i učinit će apsolutno sve. Taktika, strategija, scenario.  Uz to je potrebno pokazati i osjećaje, pa je tako poželjno pustiti pokoju suzu tokom gledanja nekog romantičnog filma, ni to mu neće biti teško. 

Zove te ....ICE - umanjenicom imena. Zvuči tako nedovršeno, zar ne? Lijepo bi se tu uklopilo i ono "ljubavi", ali to ostaje neizgovoreno - da lebdi u vazduhu. Ovaj lik je stvarno zaljubljen, ali to nikome, pa čak ni sebi, ne želi da prizna. Stalno se smije, optimističan je i kao nije zainteresovan za političku situaciju u svijetu, pali se na brza kola, PC igre i, naravnoooo, na tebe. 

I? Šta poslije? Jednom Petar Pan - zauvijek Petar Pan. Neki muškarci nikad ne odrastu, a djeca su po prirodi sebična. Njihov primarni zadatak je da dobiju ono što žele i kada žele. Provode dane u igri, spavanju i jelu i nisu odgovorni ni za šta. 

Za njih sloboda je neprocjenjiva i teško da će se povući sa „tržišta“. Oni su gospodari svoga vremena. Svaki izlazak iz kuće za slobodnog muškarca je lov, a svaka žena koju sretne potencijalni plijen. Uzbuđenje koje sa sobom nosi novi susret je nešto što mnogi pripadnici jačeg spola nisu spremni da žrtvuju, a fanzazije su im važnije od same realnosti. Očekujući da će jednom pronaći idealnu dragu kakvu su zamislili u svojoj glavi oni česo propuste priliku za lijep život sa ženom od krvi i mesa.

Poslije braka ili zajedničkog života dolaze djeca, a sa njima i velika odgovornost. Za neke muškarce je to veoma strašno, a njihov glavni argument: Zbog čega bi pivo, fudbal i zgodne cice mijenjali za obaveze, odgovornost, pelene i zvocanja? 

Je li uopšte moguće ostvariti suživot s Petrom Panom? Teško. Žene se često hvataju u zamku preodgajanja – ostaju u ulozi majke i pokušavaju svoga Petra pretvoriti u odgovornog muškarca. To ne funkcioniše, jer poslije svih "vragolija", on se vrati kući, upravo svojoj majci - baš poput dječaka. 

Ovakvi muškarci su hiroviti, nevjerni i vječito kasne, a da se na njih ne možete ni kvalitetno naljutiti, jer će vas njihov šarm i slatkorječivost potpuno razoružati. 

Ako želite da ih prizemljite, prošetajte ispred njih u društvu nekog mlađeg i neobuzdanijeg od njih; ako hoćete da ih stvarno iznervirate, pobijedite ih u njihovoj omiljenoj igrici - živite svoj život, ako ne, ostat ćete samo Wendy, ljupka djevojčica iz bajke koja čuva braću, prije spavanja pričajući im u nedogled priču o Petru Panu, ni sama ne želeći da odraste, duboko vjerujući u Petrovo postojanje. Čuvajući njegovu sjenku, svake noći ostavlja prozor otvoren očekujući dječaka sa nevidljivim krilima, da dođe po nju i odvede je u tu zemlju Nedođiju, a takvi se ne vraćaju; nemaju vremena, zaboravili su ili su u letu naletjeli na neko potpuno novo jato krilatih riba i ribica.

 

 

Komentiraj
comments powered by Disqus
PRONAĐITE NAS NA FACEBOOK-U
Putovanja
Top 10 filmova o putovanjima Kažu da ako niste putovali niste živjeli. Mnogi od…
City break: Pariz Grad u kojeg ljudi dolaze željni da uđu u trag nje…
Kako izgleda interijer slavnog hotela Burj al-Arab? Izgrađen u obliku jedra na umjetnom otoku u Dubaij…
TOP 5: Instagram profila za virtualnu teleportaciju Očajnički vam je potreban odmor i bijeg, ili gener…
Gastro
Kako ispravno jesti sushi? Japanska kuhinja zauzima istaknuto mjesto zbog ori…
LONCI I POKLOPCI Za Vjeku Kramera nema predaha ni ovog toplog ljeta…
LONCI I POKLOPCI POSVEĆENI BAJRAMU Ovonedjeljno izdanje najpopularnijeg kulinarskog s…
LONCI I POKLOPCI I dok je većina televizijskih emisija na ljetnoj p…
Anketa

Šta žene najviše vole kod muškaraca?