Home / Kids Land / Kids Land / Feng shui uređenje dječije sobe
Feng shui uređenje dječije sobe
Uređenje dječje sobe za roditelje je uvijek predstavljalo izazov, no jeste li ikad pomisliti da se u stvaranju zdravog i veselog okruženja vaše djece poslužite feng shuijem? Ukoliko niste informisani, feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem. Vjeruje se da uređenje prema pravilima feng shuija u životni prostor privlači pozitivnu životnu silu Chi te osigurava sreću cijeloj porodici.

Primijenite li načela feng shuija i u odabiru dječje sobe, vaša će djeca već od malih nogu navići na haromoniju životnog prostora, rado će tu boraviti i biti sretni i zadovoljnii... A ima li za roditelje išta važnije od sreće i uspjeha njihove djece?

Dječja energija je živahna i voli se širiti, pa joj treba mnogo otvorenog prostora kako bi se razvijala. Feng shui može pomoći kako bi izbjegli energiju haosa koja lako može zavladati dječjim sobama. Feng shui može pomoći u stvaranju prostora u kojem će vaše dijete biti sretno, veselo i voljeno. Tu vaša namjera da dopustite djetetu da u svojoj vlastitoj sobi izrazi kreativnost, a istovremeno uspostavite jasna pravila strukture i reda, može dati veoma dobre rezultate.

Budite fleksibilni po pitanju uklapanja dizajna dječje sobe s ostatkom vašeg kuće. Pronađite najbolje rješenje za oblike i boje koje vaše dijete najviše voli. Pritom nemojte smetnuti s uma osnovna pravila feng shuija za dječje sobe, koja nalažu da svakako treba izbjegavati postavljanje uzglavlja ispod prozora, pored vrata, nereda, teškog pokućstva i električnih aparata (ako nemate izbora, onda neka barem budu što dalje od kreveta).

Djeca brzo rastu, pa vodite računa o onome što je zaista bitno. Dizajnerski trendovi dolaze i prolaze, a stvarna sreća i trenuci zajedništva, koje dijete iskusi sa vama, stvoriće snažnu povezanost koja će trajati cijeli život.

U nastavku vam donosimo tri glavna koraka za dobar feng shui temelj u sobi vašeg djeteta.

1. Svjež zrak je neophodan za dobar feng shui

Na protok svježeg zraka treba posebno pripaziti u dječjoj sobi, jer je to prostor gdje se stalno pojavljuju nove igračke, odjeća, knjige i sl. Obratite pažnju na kvalitetu zraka i često otvarajte prozore. Postoji nekoliko biljki za pročišćavanje zraka koje vam mogu pomoći održati zdrav nivo zraka, kao i dovesti prirodnu ljepotu u sobu vašeg djeteta.

Dobra je feng shui ideja imati eterična ulja i koristiti ih prema potrebi. Na primjer, ako su vam djeca nemirna i razdragana, nekoliko kapi ulja od kamilice i lavande brzo će ih smiriti.

2. Spremanje i organizacija

To je nezaobilazan korak za feng shui u sobi vašeg djeteta. Morate imati jasan sistem kako bi izbjegli haos i slabu energiju.

Napravite sistem za pospremanje nereda koji je stvarno djelotvoran i držite ga se. Važno je i da imate dobra rješenja za odlaganje stvari, bile to korpe, kutije, lijepe velike vreće ili bilo šta drugo.

Morate napraviti jasan organizacijski sistem za sobu vaše djece i svakako uključite i njih u taj proces. Djeca vam mogu pomoći i u pospremanju, ne samo svoje soba, nego i cijele kuće.

3. Upotrijebite odgovarajuće feng shui boje i trikove u dječjoj sobi

Kako bi pojačali osnovu energije za vaše najmlađe i pomogli im iskusiti harmoničan i zdrav rast, saznajte koje su feng shui boje najbolje za vaše dijete. Željene rezultate možete postići i pomoću konkretnih feng shui elemenata na moderan i suptilan način.

Na primjer, ako vam je dijete hiperaktivno i previše razigrano, fotografija roditelja u sobi je dobar feng shui način da se djetetova energija smiri. Ako vam je dijete sramežljivo, upotrijebite prizore velikih otvorenih prostora i toplih boja. Odlična je ideja koristiti crteže vaše djece ne samo u njihovoj sobi nego po cijeloj kući. Lijepo ih uokvirite i stavite na vidljivo mjesto.

Glavni cilj feng shuija kod promjene dječje sobe je postizanje zdrave i sigurne atmosfere pune ljubavi. Dječja soba napravljena po principu feng shuija će poslužiti kao emocionalna i fizička podrška u brojnim iskustvima tokom razvoja vašeg djeteta.

Komentiraj
comments powered by Disqus
PRONAĐITE NAS NA FACEBOOK-U
Putovanja
Top 10 filmova o putovanjima Kažu da ako niste putovali niste živjeli. Mnogi od…
City break: Pariz Grad u kojeg ljudi dolaze željni da uđu u trag nje…
Kako izgleda interijer slavnog hotela Burj al-Arab? Izgrađen u obliku jedra na umjetnom otoku u Dubaij…
TOP 5: Instagram profila za virtualnu teleportaciju Očajnički vam je potreban odmor i bijeg, ili gener…
Gastro
Kako ispravno jesti sushi? Japanska kuhinja zauzima istaknuto mjesto zbog ori…
LONCI I POKLOPCI Za Vjeku Kramera nema predaha ni ovog toplog ljeta…
LONCI I POKLOPCI POSVEĆENI BAJRAMU Ovonedjeljno izdanje najpopularnijeg kulinarskog s…
LONCI I POKLOPCI I dok je većina televizijskih emisija na ljetnoj p…
Anketa

Šta žene najviše vole kod muškaraca?