Home / Astro blogs / Astro blogs / Kako se slažu isti, a kako suprotni horoskopski znakovi
Kako se slažu isti, a kako suprotni horoskopski znakovi
Kada partneri pripadaju istom astrološkom znaku ili onom iz iste grupe elemenata, poput recimo vodenih Raka i Riba ili vazdušnih Vodolije i Vage, lako će i uspješno ostvariti stabilnu vezu.

Između partnera istog astrološkog znaka ili onom iz iste grupe elemenata postoji duboko razumijevanje. Dijele iste stavove o važnim životnim pitanjima. Imaju vrlo slične interese. Vole sve raditi zajedno, čak se i minimalno razdvajaju. Lako će organizovati svoj zajednički život s osjećajem da se na partnera mogu potpuno osloniti.

Ipak, i ovdje postoji ono ‘ali’. Ovdje ‘ali’ može značiti vezu u kojoj nedostaje iskrica izazova, uzbuđenje novog i nepoznatog. Veza može preći u rutinu i postati – dosadna. Partneri jedan drugom ne postavljaju izazove koji razvijaju vezu. To će biti manji problem pripadnicima zemljanih i vodenih znakova, ali vatrenim i vazdušnim znakovima na duge staze to nije dovoljno.

Da bi odgovorili na pitanje kako se slažu suprotni horoskopski znakovi, najprije moramo reći koji su to zapravo suprotni znakovi Zodijaka? 

Natalna karta simbolična je slika neba u trenutku rođenja. Iscrtana je u krugu podijeljenom na znakove zodijaka. U tom krugu postoje parovi znakova koji stoje jedan nasuprot drugome. To su Rak i Jarac, Vaga i Ovan, Bik i Škorpion, Djevica i Ribe, Blizanci i Strijelac, Lav i Vodenjak. Njihov je odnos poseban. Među partnerima postoji snažna privlačna sila. Partner je izvor zanimanja, čuđenja, katkad i ljutnje.

Riječ je o dinamičnom odnosu u kojem se partneri istražuju, preispituju, iskušavaju jedno drugo. Jedno u drugome vide osobine, stavove, životne ciljeve koje ne prepoznaju u sebi. Suprotnost im može otvoriti oči, pokazati im mogućnosti i načine da obogate svoj život dubljim razumijevanjem. To je mogućnost da pronađu onaj dio sebe koji im nedostaje da budu kompletni. Ili misle da im nedostaje, dok ga uz pomoć partnera ne pronađu u sebi. Veza je na početku izazovna, ali daje mogućnost učenja i zajedničkog intelektualnog, emotivnog i duhovnog rasta.

 

 

 

 

Komentiraj
comments powered by Disqus
PRONAĐITE NAS NA FACEBOOK-U
Putovanja
Top 10 filmova o putovanjima Kažu da ako niste putovali niste živjeli. Mnogi od…
City break: Pariz Grad u kojeg ljudi dolaze željni da uđu u trag nje…
Kako izgleda interijer slavnog hotela Burj al-Arab? Izgrađen u obliku jedra na umjetnom otoku u Dubaij…
TOP 5: Instagram profila za virtualnu teleportaciju Očajnički vam je potreban odmor i bijeg, ili gener…
Gastro
Kako ispravno jesti sushi? Japanska kuhinja zauzima istaknuto mjesto zbog ori…
LONCI I POKLOPCI Za Vjeku Kramera nema predaha ni ovog toplog ljeta…
LONCI I POKLOPCI POSVEĆENI BAJRAMU Ovonedjeljno izdanje najpopularnijeg kulinarskog s…
LONCI I POKLOPCI I dok je većina televizijskih emisija na ljetnoj p…
Anketa

Šta žene najviše vole kod muškaraca?