Home / Lifestyle / Dom & Enterijer / Dom po feng shui principima
Dom po feng shui principima
Feng shui je drevna filozofija i životna znanost koja nam pomaže da živimo bolje, bolje i spokojnije ...

Mudrac modernog doba Albert Einstein je rekao: "Svi mi igramo u mističnom skladu s udaljenom, nevidljivom frulom." Zavirio je iza materijalnog svijeta, vidio je treperavu mrežu tananih niti u koju smo svi upleteni - sve postojeće na Zemlji i u Univerzumu.

Vidio je da svi zajedno plešemo jedinstveni ples. Feng shui upravo istražuje ove fine niti kako bi nam pomogao da naš ples bude pravi valcer. 

Ova drevna mudrost je jedna od najvećih dostignuća istočnjačkih filozofija.

Naši preci, pažljivim promatranjem prirode, uočavali su da se na nekim mjestima osjećaju bolje nego na drugima. Te spoznaje su onda koristili da bi našli najpogodnija mjesta za stanište. Prirodna radoznalost ih je dalje tjerala da istražuju, da dignu glavu prema nebu.

Feng shui je u svojoj biti filozofija življenja  koja nastoji harmonizirati ljude s njihovim okruženjem, dok svoje korijene posjeduje u taoizmu i svu inspiraciju crpi isključivo iz prirode i njenih principa. Predstavljamo vam tri feng shui dekorativna trika koji mogu učiniti da se u svojoj kući osjećate smireno i sretno.


1. Raščistite nered

Nered i neuravnoteženost predstavljaju najveće neprijatelje feng shuija. Nepravilno sređena i neuredna kuća oslabljuje ukupnu auru interijera i sprječava ulazak pozitivne energije. Najpoznatiji blokatori dobrog feng shuija dolaze u vidu pretrpanih ulaznih hodnika, tako da je možda najbolje da počnete iz ovog dijela svog doma. Nakon ulaznog dijela možete nastaviti s bilo kojim dijelom u centru vaše kuće i učiniti da njeni interijeri ponovno dišu.


2. Popravite sve pokvarene stvari

Pokvareni tehnički predmeti ili bilo kakve stvari po našim kućama predstavljaju pravu prepreku vitalnosti. Riješite se onih izgrebanih tacni, pregorjelih sijalica i svih komada garderobe koji posjeduju rupe od moljaca, ili bilo kakve druge, na sebi. Popravite satove koji su se zaustavili, otpušite začepljene odvode vodovodnih instalacija, zategnite klimave stolice i olabavljene šarke ormara. Drugim riječima, utegnite i zamijenite sve što je u vašoj moći.


3. Operite prozore i namažite vrata uljem

U feng shuiju, prozori predstavljaju oči doma, dok su ulazna vrate njegova usta. Kako biste unijeli jasan i čist izgled u svoj dom, ali i u sebe, održavajte prozore i vrata na pravi način i budite sigurni da su oni otvoreni, zatvoreni i zaključani kako treba.

Sklonimo se sami sebi s puta... 

 

 

 

 
 

 

 

Komentiraj
comments powered by Disqus
PRONAĐITE NAS NA FACEBOOK-U
Putovanja
Top 10 filmova o putovanjima Kažu da ako niste putovali niste živjeli. Mnogi od…
City break: Pariz Grad u kojeg ljudi dolaze željni da uđu u trag nje…
Kako izgleda interijer slavnog hotela Burj al-Arab? Izgrađen u obliku jedra na umjetnom otoku u Dubaij…
TOP 5: Instagram profila za virtualnu teleportaciju Očajnički vam je potreban odmor i bijeg, ili gener…
Gastro
Kako ispravno jesti sushi? Japanska kuhinja zauzima istaknuto mjesto zbog ori…
LONCI I POKLOPCI Za Vjeku Kramera nema predaha ni ovog toplog ljeta…
LONCI I POKLOPCI POSVEĆENI BAJRAMU Ovonedjeljno izdanje najpopularnijeg kulinarskog s…
LONCI I POKLOPCI I dok je većina televizijskih emisija na ljetnoj p…
Anketa

Šta žene najviše vole kod muškaraca?