Home / Gastro / Recepti dana / LONCI I POKLOPCI
LONCI I POKLOPCI
Za Vjeku Kramera nema predaha ni ovog toplog ljeta. Dok sprema uveliko novi projekt koji od jeseni starta u programu OBN TV Vjeko sprema i kulinarski show „Lonci i Poklopci“. U emisiji koja je na programu OBN TV u nedjelju 26.07.2015. Kramer će pripremati ukusnu savijaču od sira koja nije klasična savijača koju smo mi naučili da jedemo, pripremat će i talijansku piletinu, zelenu salatu s cous cousoc i ukusni a zdravi shake od krastavaca koji je idealan kao osvježenje u ovim vrelim danima.Lonci i poklopci su i ove nedjelje na programu OBN TV od 12 sati.

SAVIJAČA OD SIRA

1/2 kg jufke

2 jajeta

250 g sira

1 puding od vanilije

1 velika žlica gustina

200 g šećera

1 mahuna vanilje

100 g grožđica

čašica ruma

50g šećera u prahu

Skuhati puding tako da u mlijeko dodamo više šećera, sjemenke iz mahune vanilije, a žlicu gustina umješamo u prah pudinga tako da kuhani puding bude jako gust. Kremu od sira napraviti tako da u kuhani, ohlađeni, puding od vanilije umješamo sir, jaja, 100g šećera. Za to vrijeme grožđice namočimo u rumu pa ih umješamo u kremu od sira i vanilije. Uzimamo po tri lista jufke za jednu štrudlu, nauljimo svaku i onda treću premažemo kremom od sira. Zarolamo savijači i pečemo oko pola sata na 180ᵒC. Poslužimo posuto šećerom u prahu.


TALIJANSKA PILETINA

1 kg pilećih batkova

2 crvena luka

3-4 crvene paprike

3-4 češnja češnjaka

1 konzerva pelata

1 konzerva graha

2-3  svježe rajčice

100 g krušnih mrvica

100 g parmezana

1 čaša bijelog vina

Vegeta za piletinu

Pileće batkove i nadbatke začiniti Vegetom za piletinu i ostaviti da se mariniraju oko 2h. Na malo ulja popržiti meso sa svih strana da porumeni pa ga odvojiti na poseban tanjur. Na ostatku uljapopržiti crvni luk i crvenu papriku sječene na rezance. Kada omekšaju dodati pelate iz konzerve te svježu rajčicu sječenu na kockice. Začinit vegetom s češnjakom,svježim usitnjenim češnjakom i vinom, pa prokuhati još 2 min. Dodati preprženu piletinu i ocjeđeni grah. Pred posluživanje umak zgusnuti prezlom i ribanim parmezanom. Ako želite jelo u tom trenutku možete i zapeći u pećnici.


ZELENA SALATA S COUS COUSOC

200 g cous cousa

Vegeta povrtni temeljac

zelena salata

1 rajčica

1 paprika

1 krastavac

1 mrkva

Olitalia ulje

limunov sok

2-3 češnja češnjaka

kopar, menta, peršunov list

Vegeta za salatu

Skuhati cous cous na povrtnom temeljcu. Rajčicu , papriku i krastavac isjeći na kockice. Mrkvu nasjeći na tanke prutiće. Pomješati povrće sa razabranim ohlađenim cous cousom. Salatu začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom, usitnjenim češnjakom, koprom, peršunovim listom i mentom.


SHAKE OD KRASTAVACA

2 krastavca

2-3 češnja češnjaka

1 l jogurta

kopar  

sol i papar

Češnjak očistiti i sitno nasjeckati. Krastavce oprati i ako su gorki oguliti ako su mladi samo nasjeći na komadiće i izmiksati sve sastojke u blenderu. Možete poslužiti u tanjurima ili u čašama, ovisno o tome želite li ga konzumirati kao napitak ili hladnu juhu.

 

Komentiraj
comments powered by Disqus
PRONAĐITE NAS NA FACEBOOK-U
Putovanja
Top 10 filmova o putovanjima Kažu da ako niste putovali niste živjeli. Mnogi od…
City break: Pariz Grad u kojeg ljudi dolaze željni da uđu u trag nje…
Kako izgleda interijer slavnog hotela Burj al-Arab? Izgrađen u obliku jedra na umjetnom otoku u Dubaij…
TOP 5: Instagram profila za virtualnu teleportaciju Očajnički vam je potreban odmor i bijeg, ili gener…
Gastro
Kako ispravno jesti sushi? Japanska kuhinja zauzima istaknuto mjesto zbog ori…
LONCI I POKLOPCI Za Vjeku Kramera nema predaha ni ovog toplog ljeta…
LONCI I POKLOPCI POSVEĆENI BAJRAMU Ovonedjeljno izdanje najpopularnijeg kulinarskog s…
LONCI I POKLOPCI I dok je većina televizijskih emisija na ljetnoj p…
Anketa

Šta žene najviše vole kod muškaraca?