Home / Dating / Dating / Kako zadržati iskre u vezi i godinama poslije?
Kako zadržati iskre u vezi i godinama poslije?
Ne želite li da vam nakon nekoliko godina veza izgleda dosadno, morate raditi na tome. Postoje parovi koji se i nakon desetak godina provedenih zajedno i dalje ponašaju poput zaljubljenih tinejdžera. Pitate se u čemu je njihova tajna? Oni rade na svojoj vezi iz dana u dan i ulažu svoje vrijeme i trud u svoj odnos.

Koliko često čujemo i vidimo bračne parove koji jednostavno izgube interes jedno za drugo? Velik je broj parova koji nakon nekoliko godina braka više ne spava zajedno, a razloge za to pronalaze u djeci, poslu, bračnom partneru, ali nikad u sebi. Jesu li zaista samo drugi krivi za to što vam se odnos s partnerom sveo na dosadnjikavu i nezanimljivu svakodnevicu ispunjenu obavljanjem raznih obaveza? Ne, krivi ste i sami. U vezu je potrebno ulagati i svaki odnos iziskuje trud oba partnera jer s godinama zaljubljenost iščezne i sve što ostane ste samo vas dvoje, ali ako je ljubav prava ona ostaje. Samo što je na njoj potrebno raditi i iz dana u dan je poticati. 

Nemojte dozvoliti da vam posao i djeca postanu važniji od partnera i prisjetite se onih dana kada ste postojali samo vas dvoje. Vratite te trenutke i ponovno probudite uspavani žar. U nastavku vam donosimo savjete kako da osigurate da vam veza ne bude dosadna te da partner nikad ne izgubi interes za vas. 


1. Budite spontani

Ako ste zajedno već neko vrijeme, zasigurno će se pojaviti određena rutina u vašem odnosu i svakodnevici koju provodite zajedno. Izlazite na ista mjesta, družite se s istim ljudima.... Iako razvijanje rutine nije ništa loše, s vremena na vrijeme ju je potrebno razbiti i začiniti nečim drugačijim ne želite li da vam postane dosadno. Izvedite svog dragoga u restoran u drugom gradu, otiđite na kratki izlet preko vikenda, kupite ulaznice za predstavu... Učinite nešto što prije niste i zasigurno ćete se oboje dobro zabaviti, a vaš će vam partner biti zahvalan na tome što ste učinili za njega. 

2. Povremeno se uredite samo za njega

Velik broj žena nakon određenih godina provedenih u odnosu s istim muškarcem jednostavno prestane voditi brigu o sebi. To je vrlo loša stvar i nikako vam se ne bi smjela dogoditi. Koliko god se osjećali opušteno pred svojim partnerom, nikad si ne biste trebali dozvoliti da  zanemarite sebe. Ne morate se šminkati i uređivati svaki dan, ali povremeno to učinite samo za njega (i za sebe). Kupite seksi donje rublje ili novu haljinu i zavedite ga. Zasigurno će biti oduševljen vašim trudom. 

3. Nikad ne prestanite učiti

Ovaj je savjet vrlo bitan, ne samo za vaš odnos već i za vas lično. Ako ste sa svojim partnerom već nekoliko godina, onda sigurno znate sve jedno o drugome. Ipak, ako ste spremni za isprobavanje novih stvari, onda možete i nešto naučiti jedno o drugome, ali i o sebi. Upišite se na neku radionicu, kursj ili krenite na izlet. Na taj ćete način uživati u životu i jedno u drugome te ćete stalno imati nove stvari koje ćete učiti. 

4. Družite se s prijateljima

Koliko god voljeli svog partnera nemojte zbog toga zanemarivati svoje prijatelje. Povremeno odvojite vrijeme i za njih te otiđite s prijateljicama na kafu. Ženski će vam razgovor dobro doći, a i vašem će partneru biti drago što imate prijatelje. Organizirajte svoje vrijeme i ulažite u svoj društveni život koji ne uključuje vašeg partnera. 

5. Izlazite na spojeve s njim

Ako se ponašate poput starog bračnog para, onda ćete se tako i osjećati. Upravo zato trebate i dalje sa svojim partnerom izlaziti Povremeno izađite na romantičnu večeru, šetnju ili kratki izlet, samo vas dvoje, baš kao što ste to činili na početku veze. Na taj ćete način dobiti priliku da se uredite, zavodite jedno drugo u javnosti i vodite zanimljive razgovore. Želite li da vam veza ostane zanimljiva, morate se ponašati kao da ste još uvijek na početku, čak i ako ste zajedno već godinama. 

6. Dajte mu što želi

Vi niste rob svog partnera i ne morate udovoljavati baš svakoj njegovoj želji. Ipak, postoji vrlo jasna granica između iskorištavanja i ispunjavanja želja muškarca do kojeg vam je stalo. Povremeno iznenadite svog dragog stvarima za koje znate da voli i on će zbog toga biti izuzetno sretan. Ako znate da vaš dragi voli cheesecake, onda mu ponekad ispecite tu tortu ili mu kupite jedan komad na putu do kuće. Ili, ako znate da mrzi iznositi smeće, učinite to povremeno umjesto njega, posebno kada je imao težak dan. Riječ je o sitnicama, ali na taj ćete način pokazati svom dragom koliko vam je stalo do njega a on će i dalje ostati zainteresiran za vas. 

7. Nemojte nikad izgubiti interes

Ne želite li da vaš dragi izgubi interes za vas, onda nemojte ni vi izgubiti interes za njega. To je vrlo jednostavna računica zar ne? Ako ste oboje sretni što imate jedno drugo, onda ne biste trebali imati problema. Samo se s vremena na vrijeme podsjetite koliko vam je stalo do vašeg muškarca i pokažite mu koliko ga volite.

 


Izvor: love.allwomenstalk.com

 

Komentiraj
comments powered by Disqus
PRONAĐITE NAS NA FACEBOOK-U
Putovanja
Top 10 filmova o putovanjima Kažu da ako niste putovali niste živjeli. Mnogi od…
City break: Pariz Grad u kojeg ljudi dolaze željni da uđu u trag nje…
Kako izgleda interijer slavnog hotela Burj al-Arab? Izgrađen u obliku jedra na umjetnom otoku u Dubaij…
TOP 5: Instagram profila za virtualnu teleportaciju Očajnički vam je potreban odmor i bijeg, ili gener…
Gastro
Kako ispravno jesti sushi? Japanska kuhinja zauzima istaknuto mjesto zbog ori…
LONCI I POKLOPCI Za Vjeku Kramera nema predaha ni ovog toplog ljeta…
LONCI I POKLOPCI POSVEĆENI BAJRAMU Ovonedjeljno izdanje najpopularnijeg kulinarskog s…
LONCI I POKLOPCI I dok je većina televizijskih emisija na ljetnoj p…
Anketa

Šta žene najviše vole kod muškaraca?